Möte 2021-03-09
-
1
Val av justerare
-
2
Godkännande av ärendelista
-
3
Information och rapporter
-
Bilagor
-
181kb Ladda ner dokument
-
303kb Ladda ner dokument
-
157kb Ladda ner dokument
-
170kb Ladda ner dokument
-
-
Bilagor
-
131kb Ladda ner dokument
-
79kb Ladda ner dokument
-
79kb Ladda ner dokument
-
159kb Ladda ner dokument
-
187kb Ladda ner dokument
-
151kb Ladda ner dokument
-
173kb Ladda ner dokument
-
-
23
Markförvärv Unnaryd
-
32
Motion Förbud av användning av kött från djur som slaktats genom skäktning inom kommunala verksamheter - på remiss
-
§ 15
Val av justerare
-
§ 16
Godkännande av ärendelista
-
Avstämning med Smålands sjörike
23 februari var Ronny Löfquist (S) och Anna Roos (C) på avstämning med Smålands sjörike. Ljungby kommun informerade då att Önne sluss förening avslutar projektet slussbygge.
Bonadsmuseet i Unnaryd
Den 5 mars var Anna Roos (C) på möte med Bonadsmuseets styrgrupp.
Frågor från kommunstyrelsens arbetsutskott 2 februari
Lars Tingsmark (tf kommunchef) och Jenny Hagesjö (kanslichef) redovisade svar på Stina Isakssons (SD) frågor från förra sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott gällande skollunch för gymnasieelever, renovering av restaurang Bamboo, Rydöbruks skolas kök samt upphandling av 2-taktsbensin
Kanslienhetens organisation
Jenny Hagesjö (kanslichef) informerade om hur kanslienheten är organiserad efter nyanställningar.
-
Till dagens sammanträde har kommunledningskontoret skickat med de meddelanden som kommunstyrelsens arbetsutskott bör ha kännedom om.
Bilagor
-
127kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunstyrelsens arbetsutskott har gått igenom forumets agenda för mötet 10 mars 2021.
Bilagor
-
210kb Ladda ner dokument
-
-
Stina Isaksson (SD) har lämnat in en motion. I motionen föreslås kommunfullmäktige besluta följande.
- att ge KLK i uppdrag att se över riktlinjerna för upphandling och inköp och utreda möjligheten att korta ned inställelsetiden vid upphandling.
- att ge KLK i uppdrag att se över riktlinjerna för upphandling och inköp och vikta upphandlingen, i enlighet med SKRs riktlinjer.
- att bjuda in upphandlingsmyndigheten samt konkurrensverket för att prata om upphandling och dess processer, detta är kostnadsfritt.
Kommunstyrelsens arbetsutskott har givit kommunledningskontoret i uppdrag att lämna ett förslag till svar på motionen.
Kommunledningskontoret vill framföra följande vad det gäller inställelsetiden, första att-satsen. Att av de grundläggande principerna i LOU följer att man inte får ställa krav som gör att man diskvalificerar anbudsgivare p.g.a. geografiskt läge. Man ska också ställa krav enligt proportionalitetsprincipen d.v.s. krav ska ha ett naturligt samband med produkten eller tjänstens behov. En övervägning görs alltid i den enskilda upphandlingen vilken inställelsetid som är möjlig och som tillgodoser behovet.
Vad det avser andra att-satsen i motionen så viktas upphandlingar där det passar och är affärsmässigt lämpligt utifrån verksamhetens behov och då baserat på de grundläggande principerna. Kommunens riktlinjer är förenliga med SKR:s råd och vägledningar.
I tredje att-satsen föreslås att upphandlingsmyndigheten och konkurrensverket ska bjudas in. Hylte kommuns upphandlingsfunktion är medlemmar i SOI (Sveriges offentliga inköpare) som är en nätverksförening för alla upphandlare i Sverige. En gång om året ses alla för att ta del av nyheter och samverka kring alla frågor som är aktuella inom området. I länet har alla kommuner nätverk tillsammans för att hantera gemensamma upphandlingar och samverka kring upphandlingsfrågor i allmänhet. Vidare finns möjlighet att ha kontakt med både upphandlingsmyndigheten och SKR för gratis rådgivning i enskilda frågor och denna möjlighet utnyttjas vid behov. Upphandlingsfunktionen känner sig trygg med dessa nätverk för att hänga med i utvecklingen i upphandlingsfrågan. Men kommer framöver ha med sig frågan om ytterligare utbildningsinsatser och utveckling av upphandlingsfunktionen.
Kommunledningskontoret anser att motionen, med stöd av ovanstående, ska anses besvarad.-
181kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
303kb Ladda ner dokument
-
157kb Ladda ner dokument
-
170kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt kommunens styrmodell och riktlinjer för investeringar ska kommunfullmäktige pröva de investeringar som ingår i gällande investeringsplan och besluta om ombudgeteringar i mars.
Bilagor
-
130kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
79kb Ladda ner dokument
-
79kb Ladda ner dokument
-
159kb Ladda ner dokument
-
187kb Ladda ner dokument
-
151kb Ladda ner dokument
-
173kb Ladda ner dokument
-
-
Vid bokslutet redovisar Kommunstyrelsen en negativ avvikelse mot budget på totalt 6 188 tkr (exklusive kommunfastigheterna), vilket motsvarar -11,6 procent. Kommunfastigheterna visar en negativ avvikelse mot budget på totalt 1 570 tkr.
Kommunstyrelsens investeringar uppvisar vid årets slut en positiv avvikelse på 24 666 tkr. Projekten Renovering Örnaskolans kök, Unnaryds skola utemiljö och Sjölunda uppvärmning är färdiga. Förstudie för projekten Landeryds skola, Torups skola samt Unnegården är klara.
Ombudgeteringar av ej färdigställda projekt hanteras i ett separat ärende.Bilagor
-
131kb Ladda ner dokument
-
907kb Ladda ner dokument
-
-
Vid bokslutet redovisar räddningsnämnden en positiv avvikelse mot budget på totalt 568 tkr, vilket motsvarar + 4,1 procent.
Investeringarna uppvisar vid årets slut en positiv avvikelse på 2 151 tkr. Avvikelsen beror på förseningar i projekten slangtvätt och insatsfordon.Bilagor
-
124kb Ladda ner dokument
-
601kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt kommunens riktlinjer för internkontroll ska internkontrollplanen följas upp två gånger om året.
Kommunledningskontoret har tagit fram en uppföljning som nu kommunstyrelsen kan ta del av.
En ny internkontrollplan för 2021 presenteras i ett separat ärende.
Bilagor
-
142kb Ladda ner dokument
-
224kb Ladda ner dokument
-
137kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt kommunens riktlinjer för internkontroll ska internkontrollplanen följas upp två gånger om året.
Kommunledningskontoret har tagit fram en uppföljning som nu kommunstyrelsen kan ta del av.
En ny internkontrollplan för 2021 presenteras i ett separat ärende
Bilagor
-
121kb Ladda ner dokument
-
152kb Ladda ner dokument
-
59kb Ladda ner dokument
-
-
I november 2020 beslutade Kommunfullmäktige om en ram för Kommunstyrelsens verksamhet. I mars 2021 beslutade Kommunfullmäktige nyckeltal för grunduppdraget. Kontoret har sedan tagit fram en detaljerad budget på 3 positioners verksamhetsnivå.
Bilagor
-
122kb Ladda ner dokument
-
316kb Ladda ner dokument
-
-
I november 2020 beslutade Kommunfullmäktige om en ram för Räddningsnämndens verksamhet. I mars 2021 beslutade Kommunfullmäktige nyckeltal för grunduppdraget. Kontoret har sedan tagit fram en detaljerad budget på 3 positioners verksamhetsnivå.
Bilagor
-
122kb Ladda ner dokument
-
245kb Ladda ner dokument
-
-
Personalutskottet initierade vid sitt sammanträde den 25 januari 2021, § 4, en översyn av kommunstyrelsens delegeringsordning med anledning av hanteringen av en löneskuld.
Kommunledningskontoret har därför tagit fram ett förslag till revidering av styrelsens delegeringsordning. Ändringen innebär att personalutskottet får delegation att besluta i frågor om fordringar och skulder om fordran eller skulden på något sätt är hänförlig till förhållandet mellan kommunen som arbetsgivare och en eller flera arbetstagare. Exempel på ärenden som omfattas är löneskulder och lönefordringar. Med skuld menas att arbetstagaren är betalningsskyldig till arbetsgivaren, t.ex. därför att hen fått ut för mycket i lön. Med fordran avses den omvända situationen, att arbetsgivaren är skyldig att betala arbetstagaren ett visst belopp av något skäl.
Den föreslagna revideringen finns i bifogat förslag och är en ny 3.32 som lyder:
”Beslut om fordran eller skuld som är hänförlig till förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare upp till 300 000 kr.”Bilagor
-
137kb Ladda ner dokument
-
750kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist och vid förfall för honom förste vice ordförande Tommy Edenholm eller andre vice ordförande Anna Roos med kontrasignation av kommunchef Emma Gröndahl eller ekonomichef Lars Tingsmark, eller kanslichef Jenny Hagesjö, eller utvecklings- och hållbarhetschef Tove Olsson tecknar kommunens firma.
Kommunchef Emma Gröndahl, ekonomichef Lars Tingsmark två i förening eller någon av dem med kontrasignation av Johannes Erlandsson eller Nils Andersson tecknar kommunens bankgiro och plusgiro.
Kommunens bank- och checkräkningar tecknas på samma som ovan angivits för bankgiro och plusgiro.
Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Malin Thydén-Kärrman och kommunchef Emma Gröndahl eller ekonomichef Lars Tingsmark, två i förening, tecknar kommunens förbindelse rörande det tidigare förmedlingsorganets kvarvarande ärenden.
Kvittens av post- och värdehandlingar tecknas av Bodil Carlsson, Christina Melin, Anneli Pettersson, Sara Walfridsson, Anna-Karin Asteberg, Julia Jansson, Yelis Bilim, Erik Wikström och Susanne Ohlsson.
För Stiftelsen syskonen Andersson i Fängsed Donationsfond och Stiftelsen bröderna Andersson i Kjerstinabo utses kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist och vid förfall för honom förste vice ordförande Tommy Edenholm eller andre vice ordförande Anna Roos med kontrasignation av kommunchef Emma Gröndahl eller ekonomichef Lars Tingsmark teckna fondernas firma.
Kommunchef Emma Gröndahl eller ekonomichef Lars Tingsmark och Nils Andersson eller Johannes Erlandsson, två i förening tecknar fondernas bankkonto.
Ekonomichef Lars Tingsmark tecknar leasingavtal för personalbilar.
Avtal efter avslutad upphandling med ett värde över tröskelvärdet för direktupphandling enligt LOU (lagen om offentlig upphandling) ska skrivas under av kommunens firmatecknare.
Avtal efter avslutad upphandling med ett värde under tröskelvärdet för direktupphandling enligt LOU ska skrivas under av ansvarig kontorschef med kontrasignation av behörig beslutsattest. Är kontorschef beslutsattest ska kontrasignation ske av kommundirektör.
Avtal efter avslutad upphandling enligt LUK (lagen om upphandling av koncessioner) ska skrivas under av kommunens firmatecknare.
Avtal efter upphandling enligt LUF (lagen om upphandling inom försörjningssektorerna) ska skrivas under av ansvarig kontorschef med kontrasignation av behörig beslutsattest. Är kontorschef beslutsattest ska kontrasignation ske av kommundirektör.
Personuppgiftsbiträdesavtal ska skrivas under av den nivå som skrev under grundavtalet i enlighet med punkt 10-12. Saknas grundavtal ska personuppgiftsbiträdesavtal skrivas under av ansvarig kontorschef.Bilagor
-
187kb Ladda ner dokument
-
-
Kinnareds Prästgård, med adress Brogatan 6 i Kinnared, används idag som ersättningslokal för BUN:s verksamhet. Detta under tiden Kinnareds skola renoveras. I Prästgården finns idag verksamhet i form av förskoleklass, fritidshem, åk 1 samt elevhälsan.
Renoveringen av Kinnareds skola är klar under våren. Barn- och ungdomskontoret har uppgett att de flyttar verksamheten från Kinnareds Prästgård till den nyrenoverade skolan runt midsommar. Varefter något behov av Prästgården inte längre finns.
Kinnareds Prästgård 1:1 är en avstyckad fastighet om 7872 kvm mark. Huvudbyggnaden upptar ca 210 kvm och komplementbyggnad ca 118 kvm. Huvudbyggnaden är B-klassad vilket innebär ett högt kulturhistoriskt värde och att ändringar måste anpassas till husets karaktär beträffande form, material och stil. Fastigheten är taxerad som specialenhet, skolbyggnad till 0 kr.
Av detaljplanen framgår att fastigheten omfattas av beteckning A som anger att område endast får användas för allmänt ändamål. Samhällsbyggnadskontoret har uppgett att det behövs en detaljplaneändring för att byggnaderna ska kunna användas som bostad. Inför en försäljning är det därför lämpligt att se över möjligheten att genomföra en detaljplaneändring.Bilagor
-
156kb Ladda ner dokument
-
-
Mjälahults bygdegårdsförening har ansökt om ekonomiskt bidrag för byte av fönster i Mjälahults bygdegård.
I skrivelsen från januari 2020 skriver föreningen att de har fått en offert på sammanlagt 93 150 kr, och de ansöker för 50 % av kostnaden. De skriver också att de har ansökt om bygdemedel och att de räknar med att kunna pressa kostnaden något med eget arbete.
I kommunstyrelsens beslut från 2020-03-17 uppmanar kommunstyrelsen Mjälahults bygdegårdsförening att återkomma med ny ansökan när föreningen har fått besked om sin ansökan om bygdemedel från Länsstyrelsen. Vid en ny ansökan om ekonomiskt bidrag vill kommunstyrelsen ha en mer utförlig offert på arbetet, där det tydligt framgår vad som ingår i offerten och vad föreningen planerar att genomföra med eget arbete alternativt medel.
I en ny skrivelse från Mjälahults bygdegårdsförening (2020-12-17) bifogas Länsstyrelsen beslut på bygdemedel om 46 500 kr och föreningen bifogar även en specificerad slutfaktura på totalt 94 948 kr. Föreningen skriver att de har möjlighet att finansiera renoveringen delvis med egna medel.
Kommunledningskontoret föreslår att ansökan avslås. Åtgärden är redan genomförd.-
146kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
222kb Ladda ner dokument
-
169kb Ladda ner dokument
-
19kb Ladda ner dokument
-
-
Föreningen Landeryds Järnvägsmuseum har under flera år genomfört Tågdagarna med stor uppslutning av medborgare från Hylte kommun och andra kommuner. Tågdagarna har varit mycket uppskattat inslag.
Föreningen Landeryds Järnvägsmuseum påpekar i sina ansökan om den osäkerhet som råder till följd av pågående pandemi och avvaktar beslut om genomförandet till 16 maj då en bedömning av olika myndigheters prognoser och rekommendationer kommer att göras.
Anledningen till att Föreningen ansöker om högre belopp 2021 är att Region Halland inte avser att stödja årets Tågdagar till skillnad mot tidigare år.Bilagor
-
132kb Ladda ner dokument
-
408kb Ladda ner dokument
-
-
Unnaryds GoIF (UGoIF) är en gymnastik- och idrottsförening som bildades 1928. Föreningen har idag ca 400 medlemmar och verksamheter bedrivs för alla åldersgrupper. Föreningens verksamhet baseras främst på fotboll, gymnastik men har även aktiviteter som badminston, tennis samt skidor. Föreningen har en uttalad ambition att bredda verksamheten och årsmötet 2019 uppdrog åt styrelsen att undersöka möjligheten att bygga padelhall och gym i anslutning till idrottshallen i Unnaryd. Befintlig idrottshall ägs av Hylte kommun liksom marken för den tilltänkta byggnaden som ska drivas av UGoIF. Ett beslut om arrendeavtal för byggnad på ofri grund kommer således att behövas.
Kommunfullmäktige beslutade 28 januari 2021 att under vissa förutsättningar godkänna lån om 1 500 000 kr till Unnaryds GoIF. En av förutsättningarna var att kommunen tar fram ett avtal som reglerar förhållandet mellan föreningen och kommunen.
Förslag till arrendeavtal har tagits fram tillsammans med föreningen. Det pågår också ett arbete med att färdigställa ett driftsavtal som reglerar gemensamma frågor i Unnaryds sporthall mellan föreningen och kultur- och folkhälsonämnden samt ett låneavtal i enlighet med de villkor som beslutats. Smärre justeringar kan tillkomma i arrendeavtalet.
I enlighet med kommunfullmäktiges beslut bifogas nu förslag till avtal och kommunstyrelsen föreslås godkänna detsamma.Bilagor
-
146kb Ladda ner dokument
-
230kb Ladda ner dokument
-
221kb Ladda ner dokument
-
-
Hylte kommun har fått möjlighet att yttra sig över promemorian Frivillig skattskyldighet för mervärdesskatt vid uthyrning av lokaler. Promemorian beskriver de generella förutsättningarna för en eventuell förändring av lagstiftningen för mervärdesskatt så att frivillig skattskyldighet skulle bli möjlig även vid uthyrning av lokaler till hyresgäster som inte bedriver mervärdesskattepliktig verksamhet eller har rätt till återbetalning.
Den beskrivna förändringen är i nuläget inget förslag från Finansdepartementet, utan syftet med promemorian är att i ett tidigt skede få in synpunkter från berörda parter kring en möjlig förändring. Om Finansdepartementet efter att ha tagit del av synpunkterna skulle gå vidare med ett konkret förslag så kommer en ny promemoria arbetas fram.
Promemorian går igenom gällande EU-rätt och svensk rätt tillsammans med juridiska och praktiska effekter av frivillig skattskyldighet för mervärdesskatt. Det återfinns även en avgränsning i promemorians fjärde avsnitt vilket behandlar frivillig skattskyldighet för mervärdesskatt vid uthyrning av stadigvarande bostad. Promemorian bedömer att det inte bör vara möjligt för hyresvärden att bli frivilligt skattskyldig vid uthyrning av lokaler som används som stadigvarande bostad. Vidare redovisar promemorian en bedömning av effekterna för skatteintäkter, kvantiteten av uthyrd lokalyta, hyresvärdar, hyresgäster samt likformighet.
Remissinstanserna ombeds att inkomma med svar på följande frågor:
Bör reglerna om frivillig skattskyldighet ändras så att det blir möjligt att bli frivilligt skattskyldig även för uthyrning av lokaler som inte stadigvarande används i en verksamhet som medför skattskyldighet eller rätt till återbetalning?
Vilka fördelar skulle en sådan ändring medföra? Svaret kan till exempel redogöra för ekonomiska eller administrativa problem som finns med dagens regler men som skulle åtgärdas av förändringen.
Vilka nackdelar skulle en sådan ändring medföra? Svaret kan till exempel redogöra för ekonomiska eller administrativa problem som förändringen skulle orsaka.Bilagor
-
174kb Ladda ner dokument
-
157kb Ladda ner dokument
-
-
PwC har på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Hylte kommun granskat lönehanteringsprocessen. Denna är en uppföljning av tidigare revision som genomfördes år 2017.
Granskningen visar att kommunstyrelsens interna kontroll avseende lönehanteringen ej är tillräcklig. Detta då processen endast till delar är dokumenterad samt att det delvis saknas kontrollen av processen. .Bilagor
-
130kb Ladda ner dokument
-
251kb Ladda ner dokument
-
-
Unnaryd 1:7 består av olika separata markdelar. En del av Unnaryd 1:7 är beläget norr om sjön Unnen i Unnaryds samhälle, nedan kallad fastigheten. Fastighetsägaren har meddelat att det finns intresse av att sälja fastigheten till kommunen. Fastigheten uppgår till 1,9 ha bestående av tomtmark, åker och betesmark. På marken finns också bostadshus med ladugård och uthus/garage.
Kommunledningskontoret har låtit värdera fastigheten, se bilaga. I värdering framgår ett värde för byggnader och tomt om 1 000 000 kr och övrig mark/tomtmark värderas till 1 225 000 kr. Det sammanlagda marknadsvärde för fastigheten uppgår därför till 2 250 000 kr. Fastighetsägaren har efter genomgång av värderingen uppgett sig sälja fastigheten till kommun för en köpeskilling om 1 800 000 kr.
Kommunfullmäktige har den 4 mars 2021 beslutat att tilldela kommunstyrelsen tio miljoner kr för markförvärv samt ge kommunstyrelsen tillåtelse till markförvärv om maximalt tre miljoner kr per objekt. Detta för att möjliggöra en fortsatt utveckling av Hylte kommun.
Fastigheten ligger strategiskt mellan Vegas äng som Hylte kommun nu utvecklar och Unnaryds centrala delar. Området lämpar sig väl för ytterligare nya tomter och fler bostäder.
Kommunledningskontoret föreslår därför kommunstyrelsen att köpa fastigheten.
Bostadshus med lämplig tomt är möjlig att stycka av och sälja vidare. I den sammanlagda värderingen bedöms denna del ensamt uppgå till ett värde om 1 000 000 kr. Ett förslag till avstyckning har tagits fram och kommunstyrelsen föreslås att denna del säljs vidare. Gränserna kan komma att justeras något av lantmäteriet.Bilagor
-
171kb Ladda ner dokument
-
-
§ 38
Tolkning av ersättningsreglemente: Beräkning av förlorad arbetsförtjänst för förtroendevald som är egen företagare
Kommunledningskontoret har fått en fråga om hur förlorad arbetsförtjänst ska beräknas för förtroendevalda som är egna företagare.
För en förtroendevald som är anställd hos ett företag ska den förtroendevalde skicka in ett intyg från sin arbetsgivare som intygar den timlön den förtroendevalde förlorar när hen är tjänstledig för offentligt uppdrag för att kunna hävda förlorad arbetsförtjänst. För den som är egen företagare finns inte samma möjlighet. Kommunledningskontoret föreslår därför att den förtroendevalde som har eget företag ska skicka in intyg på sjukpenningsgrundande inkomst (SGI) från Försäkringskassan för att kunna hävda förlorad arbetsförtjänst. Intyget ska skickas in varje gång den sjukpenningsgrundande inkomst inkomsten förändras, på samma sätt som en förtroendevald ska skicka in ett nytt intyg när hens lön ändras.
Förtroendevalda och ersättningen till dessa regleras av Kommunallagen (2017:725) 4 kap 12 § där det bland annat står ”Förtroendevalda har rätt till skälig ersättning för de arbetsinkomster och ekonomiska förmåner som de förlorar på grund av uppdraget”. Varken lagtexten eller förarbetena talar om att de förtroendevalda ska garanteras full ersättning för förlorad arbetsförtjänst, endast att ersättningen ska vara skälig. Det är alltså upp till den enskilda kommunen att bedömda vad som är skäligt.
För egna företagare, och andra fria yrkesutövare utgår lagstiftaren från att schablonerna måste tillämpas för att systemet inte ska bli alltför betungande. Det förutsätts att ersättningen kan grundas på t.ex. timlön enligt avtal, registrerad årsinkomst, taxerad inkomst eller annat lättillgängligt underlag. Yrkande om ersättning ska kunna godtagbart styrkas. Detta kan ske genom intyg från arbetsgivaren eller kopia av lönebeskedet där det framgår hur stort löneavdraget blir på grund av förtroendeuppdraget. Med bakgrund av detta föreslår kommunledningskontoret att ersättning för förlorad arbetsförtjänst för egna företagare ska beräknas utifrån SGI.
Kommunledningskontoret har gjort en omvärldsanalys och hittat flera kommuner och regioner som använder SGI som beräkningsmodell för egna företagare.
Enligt kommunens ersättningsreglemente har kommunstyrelsens arbetsutskott har rätt att tolka ersättningsreglementet.Bilagor
-
173kb Ladda ner dokument
-
-
Håkan Bengtsson (C) och Rolf Näslund (M) har lämnat in en motion där de föreslår:
- att anbud tas in på parkskötsel och gräsklippning med därtill hörande verksamheter.
- att denna kostnadsjämförelse inköpt tjänst kontra utfört i egen regi, skall göras med skyndsamhet.
- att om det visar sig vara förmånligt, gå vidare till praktisk handling i form av upphandling av dessa tjänster.
Kommunledningskontoret föreslår att samhällsbyggnadsnämnden får i uppdrag att lämna förslag till svar på motionen.Bilagor
-
137kb Ladda ner dokument
-
170kb Ladda ner dokument
-
169kb Ladda ner dokument
-
-
Stina Isaksson (SD) har lämnat in en motion där hon föreslår:
- att uppdra samtliga nämnder och styrelser som berörs av uttalandet i motionen, att utarbeta direktiv som inom lagens ramar förhindrar och/eller försvårar att Hylte kommuns resurser tas i anspråk för någon typ av bistånd, insats eller annat till IS-terrorister eller andra som deltagit i eller stött terrorism.
- att ge kommunstyrelsen i uppdrag att tillskriva regeringen och uppmana till att snarast forma samt presentera en lagändring för service för terrorister.
- att uppmana samtliga nämnder och styrelser att vid myndighetsutövning där misstanke om deltagande och/eller stöd till terroristorganisationer föreligger ska beslut om ärendet fattas av ansvariga politiker..Bilagor
-
142kb Ladda ner dokument
-
167kb Ladda ner dokument
-
-
Stina Isaksson (SD) har lämnat in en motion där hon föreslår:
- att i enlighet med kommunallagen kap 8 § 1 införa medborgarförslag.
- att ge berörd nämnd i uppdrag att ta fram riktlinjer för hantering av medborgarförslag.Bilagor
-
134kb Ladda ner dokument
-
260kb Ladda ner dokument
-
167kb Ladda ner dokument
-
-
Stina Isaksson (SD) har lämnat in en motion där hon föreslår:
- att i enlighet med kommunallagen kap 8 § 13 tillgängligöra samtliga av de styrande kommunala föreskrifterna på kommunens webbplats.Bilagor
-
134kb Ladda ner dokument
-
349kb Ladda ner dokument
-
167kb Ladda ner dokument
-
-
Stina Isaksson (SD) har lämnat in en motion där hon föreslår:
- att det utreds vad det skulle innebära att minska antalet ledamöter i kommunfullmäktige till 39, 37, 35, 33 respektive 31 ledamöter.Bilagor
-
132kb Ladda ner dokument
-
252kb Ladda ner dokument
-
167kb Ladda ner dokument
-
-
Stina Isaksson (SD) har lämnat in en motion där hon föreslår:
- att ansvarig nämnd får i uppdrag att tillse att inga minderåriga som påstår sig vara gifta i fortsättningen kommer att placeras hos sina makar av socialtjänsten.
- att ansvarig nämnd får i uppdrag att redovisa för kommunfullmäktige hur många minderåriga som påstått sig vara gifta och som de senaste fem åren placerats hos sina makar.
Kommunledningskontoret föreslår att kultur- och folkhälsonämnden får i uppdrag att lämna förslag till svar på motionen.Bilagor
-
139kb Ladda ner dokument
-
883kb Ladda ner dokument
-
167kb Ladda ner dokument
-
-
Stina Isaksson (SD) har lämnat in en motion där hon föreslår:
- att ge berörd nämnd i uppdrag att utreda möjligheten för att återinföra en kommunal logoped.
Kommunledningskontoret föreslår att barn- och ungdomsnämnden får i uppdrag att lämna förslag till svar på motionen.Bilagor
-
135kb Ladda ner dokument
-
821kb Ladda ner dokument
-
167kb Ladda ner dokument
-
-
§ 46
Motion Förbud av användning av kött från djur som slaktats genom skäktning inom kommunala verksamheter - på remiss
Stina Isaksson (SD) har lämnat in en motion där hon föreslår:
- att Hylte kommun förbjuder all användning av kött från djur som slaktats genom skäktning inom sina verksamheter.
Kommunledningskontoret föreslår att samhällsbyggnadsnämnden får i uppdrag att lämna förslag till svar på motionen.Bilagor
-
135kb Ladda ner dokument
-
859kb Ladda ner dokument
-
167kb Ladda ner dokument
-
-
Malin Svan (C) och Anna Roos (C) har lämnat in en motion där de föreslår:
- att Hylte kommun utarbetar ett regelverk som gör det möjligt för föreningar att få bidrag för att utföra nattvandringar i kommunen.
- att Hylte kommun utser en samordningsansvarig för nattvandrande föreningar.
Kommunledningskontoret föreslår att kultur- och folkhälsonämnden får i uppdrag att lämna förslag till svar på motionen.Bilagor
-
137kb Ladda ner dokument
-
703kb Ladda ner dokument
-
167kb Ladda ner dokument
-